Project "Jannie in mission" Project "Jannie in mission"
Diaconaal project 2019-2020
Net als in het verleden heeft de diaconie ook nu een project uitgezocht dat zal worden gesteund door collectes en inzamelen van geld door het opzetten van diverse acties door jeugd en ouderen. Eerder hadden we bijvoorbeeld Faridpur en Blessed Generation als project, het nieuwe project is:

JANNIE IN MISSION

Ze heeft een passie voor reizen, de naaimachine én God. Deze drie aspecten lopen als een rode draad door haar leven en komen samen tijdens een bijzondere reis die ze volgend jaar gaat maken naar Zambia. Jannie (46) uit Ee vertelt openhartig over haar missie.
Jannie is geboren en getogen in Ee en voelt zich hier nog steeds thuis. Toch laat ze haar veilige haven achter zich en vertrekt op 14 juli naar Zambia. Het verlangen om zendings- en ontwikkelingswerk te mogen gaan doen liet haar niet los.
In 2012, toen alles in haar leven niet lekker meer liep, had Jannie het gevoel dat God haar een boodschap gaf: “Alles opgeven en rijk worden”. Rijk worden in blijdschap door het helpen van je naaste, het doorgeven van de liefde van Jezus, anderen blij maken en helpen innerlijke vrede te vinden. Vanaf dat moment is Jannie op zoek gegaan naar mogelijkheden voor zendings- en ontwikkelingswerk. Door jaren werkervaring in de textiel heeft Jannie een aantal projecten op dit gebied in Afrika gedaan. Ook heeft ze een opleiding tot Pastoraal Hulpverlener gevolgd.
In 2018 mocht Jannie een project bezoeken van de internationale zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie, in Zambia. Ze mocht meewerken met het team van het ‘Tabitha Skills Development Centre’. Het voelde goed en er is plek voor Jannie in dit team, in eerste instantie voor 2 jaar. Vrouwen op het platteland zijn vaak ongeschoold, ongeletterd, en arm. Hierdoor worden ze vaak gedwongen tot prostitutie, andere vormen van slavernij of handel in drugs en drank. Het Centrum wil er zijn voor deze vrouwen door hoop en herstel te brengen met praktische en zakelijke vaardigheden. Door les te geven in naaien en patroontekenen, maar ook door ze te vertellen over Jezus en de Bijbel. “Ik hoop dat vrouwen zich hierdoor weer geliefd mogen voelen, dat het hun leven verandert, net zoals God mijn leven ook heeft veranderd’’, vertelt Jannie.
Om de uitzending van Jannie mogelijk te maken is geld nodig. Wij als diaconie willen graag door middel van diverse acties in de kerk, Jannie haar missie steunen.LikeLoading...