PKN
Protestantse Gemeente Oudwoude-Westergeest
 
Winterwerk 2023-2024 Winterwerk 2023-2024
Groothuisbezoek (november 2023)

We willen dit jaar ook weer groothuisbezoek-bijeenkomsten houden. Een goede gelegenheid om elkaar in huiselijke kring te ontmoeten. Het zou mooi zijn, als ouderen én jongeren hieraan meedoen. We gaan met elkaar in gesprek over wat ons bezighoudt in deze tijd, aan de hand van het thema van dit seizoen: ‘Ga mee!’
De bijeenkomsten vinden plaats in kleine kring (ongeveer 7-10 personen) bij één van de deelnemers thuis.
U kunt op het opgaveformulier aangeven welke middag(en) of avond(en) u beschikbaar bent, zo mogelijk meerdere keuzes. Ook kunt u vermelden of u gastadres wilt zijn. Later krijgt u dan de uitnodiging met meer informatie.
Iedereen is van harte welkom. Hopelijk worden het inspirerende ontmoetingen!
De data zijn:
Maandag 13 november, om 20.00 uur
Donderdag 23 november, om 14.30 uur
Maandag 27 november om 14.30 uur
Woensdag 29 november om 20.00

Bijbelleeskring  (5 x op dinsdagochtend 10.00 uur)
Dit seizoen gaan we teksten lezen van de twaalf Kleine Profeten: Hosea, Joël, Amos, Obadja, Jona, Micha, Nahum, Habakuk, Sefanja, Haggaï, Zacharia en Maleachi. We zullen daaruit een keuze maken.
Gerard Schwüste, theoloog, radiomaker en liturgisch schrijver schreef daarover in zijn boek ‘Omkeren naar de Levende’: De boodschap van de twaalf kleine profeten is duidelijk: neem je geloofsovertuiging serieus en doe recht. Telkens opnieuw richten ze zich tot de mensen wanneer ze dat niet doen. En met des te meer felheid als dit mensen betreft die verantwoordelijkheid dragen als koning, rechter, priester, kortom als vertegenwoordiger van de Levende.’
De teksten van de twaalf Kleine Profeten zijn nog altijd actueel. Mooi om samen te onderzoeken hoe ze ons in onze eigen tijd en situatie kunnen aanspreken.
We komen samen op de dinsdagochtend in It Tiksel, van 10.00-12.00 uur. Geeft u zich op, als u mee wilt doen?.
De data zijn: Dinsdag 31 oktober, 28 november 2023, 9 januari, 13 februari, 12 maart 2024.


Maandelijks koffiedrinken (op dinsdagochtend om 10.00 uur)
We starten met koffiedrinken één keer in de maand op dinsdagochtend voor een ieder in Aldwâld, De Trieme en
Westergeast die behoefte heeft aan contact met anderen. Neem gerust ook iemand anders mee. Het is de bedoeling om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten, er kan over van alles gepraat worden. De eerste keer is het op 24 oktober in It Tiksel om 10.00 uur en daarna op de derde dinsdag van de maand. Het zou ook een keer op een andere plek kunnen, in één van de andere dorpen. We hopen op voldoende belangstelling en overleggen de eerste keer over het vervolg. Van harte welkom!
De data zijn: dinsdag 24 oktober, 21 november, 19 december 2023, 16 januari, 20 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni 2024

Fietstocht 
In juni was er een fietstocht voor de middengroep. Nu willen we dit verbreden en is het voor alle leeftijden. De start is om 19.00 uur bij de kerk van Aldwâld.
We maken een fietstocht van ongeveer 20 km door de mooie omgeving hier, langs de drie dorpen Aldwâld, De Trieme en Westergeast, met af en toe een stop. Ter afsluiting gaan we samen koffie- en theedrinken met wat lekkers. We hopen op veel belangstelling van verschillende leeftijden. Van harte welkom!
Datum: donderdag 16 mei om 19.00 uur bij de kerk te Aldwâld

Gespreksavond middengroep 
Vind je het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten? Zou je wel in gesprek willen gaan over wat je bezighoudt en over
wat geloven voor je betekent? Dan ben je van harte welkom op een gespreksavond voor de ‘middengroep’.
Al eerder hebben we zo’n bijeenkomst gehouden en het lijkt ons mooi om jullie weer of voor het eerst te ontmoeten en met elkaar te praten over wat er bij jou/jullie leeft. Je kunt je opgeven via
het opgavenformulier. Van harte welkom!
Datum: Donderdag 1 februari om 20.00 uur in It Tiksel

Bezoek aan Nijkleaster in Jorwert
In Nijkleaster in Jorwert is een nieuwe kloostergemeenschap ontstaan. Op woensdag 24 januari willen we met een groep een bezoek brengen aan Nijkleaster voor een eenvoudig programma van stilte, bezinning en verbinding.
In de Radboudkerk in Jorwert worden we ontvangen door een voorganger en kleasterkracht. Het programma van deze woensdagmorgen is als volgt:
9.30 uur Ochtendgebed (eenvoudige dienst met lezingen,
gebed, stilte en enkele liederen)
10.00 uur Koffie of thee
10.30 uur Begin van de Kleaster-kuier
12.00 uur Lunch (zelf meebrengen)
Kosten zijn € 6,00 We reizen gezamenlijk met auto’s. 
Vooraf moet worden doorgegeven met hoeveel personen we komen, dus graag opgave via het formulier.
Datum: woensdag 24 januari 9.30 uur. Vertrek om 8.30 uur bij kerk Westergeast.

Kloosterweekend (van vrijdag 19 april t/m zondag 21 april, onder voorbehoud)
Op zoek naar een moment van verstilling en verdieping in de ruimte van een klooster? Dan bent u/jij van harte uitgenodigd om mee te gaan in een kleine groep naar een klooster. We volgen het ritme van het klooster en nemen als gasten zoveel mogelijk deel aan de getijden, de diensten door de dag heen. Daarnaast is er ruimte voor meditatie, gesprek, wandelingen of waar maar behoefte aan is.
Het vertrek is op vrijdag 19 april 2024 begin van de middag en terugkomst zondag 21 april 2024 einde van de middag.
Kosten (exclusief reiskosten, inclusief verblijf en maaltijden): Rond € 100, - 150,-.
We reizen zoveel mogelijk samen met auto’s.
Groep maximaal 10-12 personen
Opgave graag via het formulier of rechtstreeks via:
lieuwkjecnossen@gmail.com

Filmavonden (2 avonden, It Tiksel)
Ook dit jaar zijn er weer twee filmavonden, omdat er de vorige keren voldoende belangstelling was. Een film neemt je mee in het leven van anderen, opent je ogen voor een wereld die groter is dan jezelf, of zet je op het spoor van vragen die je misschien zelf nooit gesteld zou hebben. Na het samen bekijken van de film is er gelegenheid erover in
gesprek te gaan.

Film ‘Evelyn’ 
Evelyn’ is een Amerikaanse dramafilm uit 2002 onder regie van Bruce Beresford. Scriptschrijver Paul Pender baseerde zich op een waargebeurd verhaal. Het zijn moeilijke tijden in het lerse Dublin. Desmond Doyle is kapot wanneer zijn vrouw hem verlaat voor een rijke man. Door bemoeizucht van de overheid belanden zijn dochter Evelyn en twee zoontjes Noël en Brendan in een weeshuis. Met de hulp van goede vrienden (Julianna Margulies, Stephen Rea) en een vasthoudende advocaat (Aidan Quinn) begint Doyle een harde strijd tegen de overheid om de voogdij over zijn kinderen terug te krijgen. Het harde gevecht tegen de ijzeren lerse wetgeving brengt hem uiteindelijk voor het Hooggerechtshof.
datum: dinsdagavond 21 november om 19.30 uur

Film ‘Left luggage’
‘Left Luggage’ is het aangrijpende regiedebuut van acteur Jeroen Krabbé, gebaseerd op het boek ‘Twee koffers vol’ van Carl Friedman. Edwin de Vries bewerkte het boek tot een scenario. Naast Krabbé zelf, spelen Isabella Rossellini en Maximilian Schell rollen in de film. ‘Left Luggage’ werd meerdere keren onderscheiden op het filmfestival van Berlijn in 1998 en werd zowel in Amerika als Europa zeer goed ontvangen.
De film gaat over een Joodse studenten die oppas wordt bij een Chassidisch gezin in een Antwerpse volksbuurt. Ze moet niets hebben van hun strenge levenswijze, maar blijft uit liefde voor de vijfjarige Simcha die, als gevolg van het gebrek aan liefde en aandacht van zijn vader, nog nooit een woord heeft gezegd. Het meisje confronteert het gezin met dit probleem. Ondertussen is haar eigen vader op zoek naar twee koffers die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven heeft.
datum: dinsdagavond 19 maart 2024 om 19.30 uur
 
terug
 
 

Afrikaans buffet
datum en tijdstip 15-03-2024 om 18.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.