PKN
Protestantse Gemeente Oudwoude-Westergeest
 
Winterwerk 2021 2022 Winterwerk 2021 2022
Bij het kerkblad van oktober ontvangt u ook het Winterwerkboekje met alle activiteiten in dit nieuwe seizoen. Doet u, doe jij mee? Aanmelden kan via het opgavenformulier, graag vóór 21 oktober.

De rouwgroep gaat door en staat open voor nieuwe aanmeldingen. Ook start er bij voldoende aanmeldingen een groep voor jongere mensen. Dinsdag 2 november, 7 december 2021, 11 januari, 8 februari, 8 maart 2022. De bijeenkomsten zijn in It Tiksel, van 10.00-12.00 uur en van 20.00-22.00 uur.

Op donderdag 4 november is de start van de basiscatechese, van 16.45- 17.30  uur in It Tiksel. Hiervoor worden de jongeren van groep 8 van harte uitgenodigd en ook de jongeren die vorig jaar in groep 8 zaten. Om samen meer te ontdekken over het geloof, de bijbel en de kerk.

Iedereen die hoort bij de middengroep en ongeveer tussen de 30 en 45 jaar is, nodigen we uit om elkaar op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur te ontmoeten in de kerk van Oudwoude. Op vrijdag 26 november is er zo’n avond voor wie tussen de 45 en 60 jaar is. De leeftijdsgroepen zijn bij benadering, dus iets ouder of jonger is geen probleem. En als je op één van beide avonden niet kunt, ben je ook van harte welkom op de andere avond. We kunnen dan met elkaar in gesprek gaan over wat een ieder bezighoudt, over het geloof en waar behoefte aan is.

Op dinsdag 2 november start de bijbelleeskring over de Psalmen. Vorig jaar kon die niet doorgaan, nu pakken we de draad weer op. Er zijn twee groepen: Van 10.00 – 12.00 uur en van 20.00 -22.00 uur, beide in It Tiksel.
Dinsdag 2 november, 7 december 2021, 11 januari, 8 februari,8 maart 2022
         
De eerste meditatieve wandeling in dit seizoen zal zijn op zondag 7 november. De start is om 14.00 uur bij de kerk van Westergeest. De volgende wandelingen zijn op: 27 februari en 27 mei 2022.

Meditatieavond (dinsdagavond 25 januari 2022 19.30 uur)

Filmavond dinsdagavond 1 februari 2022 om 19.30 uur in het Tiksel)
Film ‘Des hommes et des dieux’
Een film geeft vaak veel te denken. Een goede film neemt je mee in het leven van anderen, opent je ogen voor een wereld die groter is dan jezelf, of zet je op het spoor van vragen die je misschien zelf nooit gesteld zou hebben.
Dit seizoen is er in ieder geval één keer een filmavond, bij voldoende belangstelling kan het vaker. Na het samen bekijken van de film is er gelegenheid erover in gesprek te gaan.

Van harte welkom bij alle activiteiten. En veel inspiratie, plezier en sterkte bij de bezigheden de komende tijd. Bijzonderheden kunnen aan mij worden doorgegeven. Dat we zo contact houden met elkaar en iets kunnen betekenen voor elkaar en anderen. Hopelijk kunnen we zo de zegen van God ervaren, in de woorden van Andries Govaart:

Dat je de weg mag gaan die je goed doet,
dat je opstaat wanneer je valt,
dat je mens mag worden in Gods ogen
en die van anderen.


Weet dat de aarde je draagt,
dat je gaat in het licht
en de wind je omgeeft.Dat je de vruchten van je leven proeft
en gaat in vrede.


Met een hartelijke groet,
Lieuwkje Cnossen, www.lpcnossen.nl 
lees meer ยป
 
Kinderen 0-12 jaar

Kinderen 0-12 jaar
Hoi Hoi....
Kinderen zijn welkom in de kerk.smiley
Tijdens de kerkdiensten hebben de kinderen een eigen activiteit.
Stel je zit op de lagere school en je wilt God (beter) leren kennen.
Is het niet mooi en geweldig dat je dit samen met je leeftijdgenootjes ( vriendjes of vriendinnetjes) kunt doen,
op een manier die aansluit op jouw leefwereld?

Marcus 10: 13-16 :  Laat de kinderen bij Jezus komen
 
 
Tieners 12- 16 jaar

Tieners 12- 16 jaar
HEY ....JIJ DAAR....surprise

Ja ...jij  ! Als je dit leest bedoel ik jou laugh
De club voor tieners van 12 -16 jaar.
1x  in de maand op zondagavond van
19:00 - 20:30 in de Tiksel @ Westergeest.
Een ontmoeting waar tieners met elkaar kunnen praten over alles wat ze bezighoudt. Soms is dat vanuit het 
geloof maar ook vaak vanuit het leven van alle dag waarbij de mobieltjes, tv en tijdschriften er op na geslagen worden. Tieners zijn altijd op zoek naar alles wat ze leuk, vreemd, gemeen, eerlijk, lief of nog wat anders vinden.
 Er is ook ruimte voor sport, spel en vermaak. Neem gerust vrienden/ vriendinnen mee.

Zit je op het voortgezet onderwijs ...dan ben je van harte welkom zoals je bent met je eigen verhaal,vragen en ideeën !!


 
 
Young Adult 16+

Young Adult 16+
Young Adults 16+

Jonge volwassenen 16+ (Young Adults) is het vervolg op tieners. Jonge volwassenen, de groep vanaf 16 jaar en ouder.
Young Adults is echt mooi maar soms ook ingewikkeld. Keuzes maken..."" wat wil ik, wat kan ik "", afvragen wil ik eigenlijk wel geloven? Geloven doe je vanuit je hart heart Of dingen van het leven bespreekbaar te maken. Vergeet niet er is ALTIJD tijd voor "" gezelligheid, spelletjes doen, kletsen, chips eten oftewel "" Chillen"". Heb je ideeën voor uitjes of activiteiten.....geef het door via de bekende kanalen (leiders/leidsters).
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.